Het laatste eiland
 (een verhaal van Manon De Baecke)

AANDACHT!!!!

Door de preventieve richtlijnen rond het coronavirus is vanuit Hogent beslist om alle publieke evenementen van KASK & Conservatorium tot aan de paasvakantie (04/04/2020) te annuleren. Daar vallen ook de drama voorstellingen van KASK Drama onder. Hoewel dit jammer is in alle opzichten, ondersteunen wij deze beslissing en willen we onze verantwoordelijkheid nemen. We hopen dat dit verhaal snel achter de rug zal zijn. 

De voorstelling ‘Het laatste eiland’ valt onder deze regeling en zal dus bijgevolg worden geannuleerd. 

We hopen jullie zo snel mogelijk te kunnen laten weten wanneer de voorstelling wel zal kunnen gedeeld worden met publiek!

Excuses voor de eventuele ongemakken die hiermee gepaard gaan.

KASK Drama

************************************************************************************************************************************************************************************

Masterproef van Manon De Baecke

Locatie: LOD Studio, Bijlokekaaii 3, 9000 Gent

De lezing gaat door op:
dinsdag 31 maart 
2020 om 20:00   (afgelast omwille van Corona maatregelen)
woensdag 1 april 2020 om 20:00    (afgelast omwille van Corona maatregelen)
donderdag 2 april 2020 om 20:00   (afgelast omwille van Corona maatregelen)

(geschatte duur van de voorstelling: 50 min)

RESERVEREN kan tot 4 uur voor aanvang voorstelling door hierboven te klikken op de datum van de voorstelling naar keuze 

Tickets:  gratis toegang mits reservatie


affichebeeld Het laatste eiland website

Manon De Baecke focust op een schrijfonderzoek. Voor haar masterproef wil ze haar schrijfpraktijk verder ontwikkelen en verdiepen. 
Ze zoekt verder in haar stijl naar absurditeit, naïviteit en de crisis van rationele instanties. Via het schrijven wil ze het denken en de taal analyseren. Doordat haar focus op het schrijven ligt, krijgt u een lezing te horen van de tekst.

Haar vertrekpunt van dit verhaal was de Griekse mythologie. In hoeverre kan je een mythe veranderen? Is er een rechter die doorheen de Odysee bladert om het verhaal terecht te wijzen?
Net zoals er ooit een man een draak versloeg en uit diens tanden een leger zag ontstaan, zo wil Manon de tanden van oude mythen planten in een grond, waaruit dan haar eigen personages groeien. Een leger om haar verhaal te verdedigen.

Het laatste eiland is een filosofisch gesprek tussen de schrijver en haar personages. 
Het speelt zich af in een winkel, afgelegen op een rots in de zee, waar je een punt kan kopen om achter je verhaal te zetten. 
De personages zoeken een uitweg, want ze zitten -net zoals goden- vast in het onsterfelijke van een verhaal. Ze gaan in gesprek met de schrijver en proberen zo hun lot in handen te nemen om te kunnen sterven. 

Een tekst over het wonder van intertekstualiteit. 


Tekst: Manon De Baecke | Mentoren: Kristien Van den Brande & Paul Demets | Foto: Vincent Koevoets | Met dank aan: Flor Van Severen, Mitch Van Landeghem, Kato De Vylder, Emma Dewerchin Halkett, Martha Balthazar, Fabrice Delecluse, Bardia Mohammad, masterstudenten KASK Drama, CAMPO, deKazematten, Ruben De Baecke, Varenka Theunynck, Astrid Theunynck, Ernest Hemingway, Cees Nooteboom & Madeline Miller