History of Shadows


Masterproef van Carine van Bruggen en Eleonore Van Godtsenhoven

Locatie: Eskimofabriek, Wiedauwkaai 25, 9000 Gent.

De voorstelling speelt op:
Woensdag 28 maart 
2018 om 20:00   VOLZET
Donderdag 29 maart 2018 om 
20:00
Vrijdag 30 
maart 2018 om 20:00  
Zaterdag 31 maart 2018 om 
20:00  

RESERVEREN kan tot 4 uur voor aanvang voorstelling door hierboven te klikken op de datum van de voorstelling naar keuze 

Tickets: 5€ (standaard) | 3€ (studenten, werklozen, 65+ en docenten, medewerkers en alumni School of Arts) | 0€ (studenten, docenten en alumni KASK DRAMA, werkveld)  


Lee Friedlander 600 px 72 dpi

De oude wereld
De nieuwe wereld
De modern jungle
Rood staat niet voor passie, rood is rood
Hebben we te weinig historisch inzicht?
Instant-decision-making is sensueel
Te veel denken is niet sexy


Op 14 mei 1970 springt de geroemde Duitse journaliste Ulrike Meinhof uit een raam en daardoor het ondergrondse leven in. Met deze sprong wordt de links radicale Baader-Meinhofgroep geboren, later bekend als de Rote Armee Fraktion.

(© Lee Friedlander, Mount Rushmore, South Dakota, 1969)

History of Shadows is een voorstelling over de (on)mogelijkheid van het vertellen van een geschiedenis. Over transformeren, vermommen en manipuleren. Wat tonen we wel, wat tonen we niet? Over de onvoorspelbaarheid van het verleden en het in verzet komen tegen de geschiedenis. Over een raam ophangen en er doorheen springen.

Tekst en creatie: Carine van Bruggen en Eleonore Van Godtsenhoven | Met: Arne De Tremerie, Carine van Bruggen, Eleonore Van Godtsenhoven, Mitch Van Landeghem | Kostuum: Sietske Van Aerde | Techniek: Lennert Boots | Muziek: Olivier Van D'huynslager Mentoren: Lukas Smolders, Sanja Mitrovic, Wannes Gyselinck | Productionele ondersteuning: Laura Arens | Dramaturg op afstand: Lennert Boots | Met dank aan: Minard Schouwburg, De Grote Post, CAMPO, Frederik Le Roy, Fabrice Delecluse, Gregory Abels, KASK Drama, De Eskimofabriek, Johan Van Godtsenhoven, Kathleen Werckx, Jan van Bruggen, Diny Ebrecht en vele anderen



History of Shadows is de tweede samenwerking tussen Carine van Bruggen en Eleonore Van Godtsenhoven. In 2016 maakten ze de voorstelling Claire Obscure na het lezen van de autobiografie Alles is IJdelheid van de Parijse schrijfster Claire Goll.