HALL05

TAAT i.s.m. CAMPO, Design museum Gent, Triënnale voor Vormgeving, KABK & KASK / School of Arts Gent

Locatie: Sint-Niklaaskerk, Korenmarkt, 9000 Gent

LANGUAGE NO PROBLEM

Opening 12 NOV - 18:00: met actrice Pascale Platel en vormgeefster Élise van Thuyne

De theaterinstallatie is verder toegankelijk van:
12-27 november 2016 
MA-VR: 13:00 > 18:00   
ZA-ZO: 10:00 > 18:00
  

(Zie verder voor data en info Moderated Meetings en Offline Date Night)

GRATIS ZONDER RESERVEREN   

6853_jm_hall03_061

HALL05

Met HALL05 voert het Nederlands-Belgische collectief TAAT het idee van architectuur als theater tot het uiterste door. HALL05, geplaatst in de historische Sint-Niklaaskerk, is een Do-It-Together-theaterinstallatie. Samen met een onbekende betreedt u deze houten ‘hyperrealiteit’, en laat u zich leiden door de constructie. Geen publiek, geen tekst, enkel u, de ander en de installatie.

In tijden van hyperconnectiviteit onderzoekt TAAT de waarde van ‘echt’ menselijk contact in een bestaande ruimte. HALL05 is een theaterstuk-voor-twee dat deelnemers van diverse achtergronden, culturen, overtuigingen en levensstijlen aanspoort om interactie op menselijke schaal te verkennen.

HALL05 is het vijfde deel van HALL33, een langlopend onderzoeksproject waarin TAAT het idee van ‘architecturale dramaturgie’ zowel onderzoekt als uitvoert. De theaterinstallatie wordt samen met de studenten van KABK en KASK ontworpen en gebouwd, en vindt plaats tijdens Hands on Design, de 8ste Triënnale voor Vormgeving. 


Moderated Meeting

Tijdens de presentatieperiode van HALL05  in de Sint-Niklaaskerk zijn er drie Moderated Meetings, waarin twee opponenten samen de installatie doorlopen en er nadien over in gesprek gaan. 

12 NOV - 18:00 Opening met actrice Pascale Platel en vormgeefster Élise van Thuyne

16 NOV - 18:00  Geannuleerd

19 NOV - 18:00 Tom Balthazar, Schepen van Stadsontwikkeling, Wonen & Openbaar Groen en Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck


6854_jm_hall03_096

Offline Date Night

Vroeger zou het gewoon een blind date hebben geheten, nu denken we onmiddellijk aan analoog tinderen. Op donderdag 17 november wordt de suppoost ook matchmaker en is de installatie één avond lang exclusief voor singles only! (i.s.m. TWOO)

DO 17 NOV - 20:00 > 24:00 


Concept: TAAT (Breg Horemans & Gert-Jan Stam) | Dramaturgie: Sodja Lotker | Design: TAAT i.s.m. studenten van KABK & KASK | Studenten KABK: Vittoria Colangelo, Eva Gonzalez, Cam Liu, Jaja Puapoomcharoen, Goda Verikaite | Studenten KASK / School of Arts Gent: Freek De Craecker, Arne De Tremerie, Menzo Kircz, Sara-Maria Pirhonen, Tamara Van IJperen | Partners: SoAP, TAKT/Dommelhof, CAMPO, Design museum Gent, Design Triënnale, KASK / School of Arts Gent & KABK |  Management: Edwige Leblay | Productieleider: Ilona van den Brekel | Coaching: Benoît Vanraes (SoAP) | Met de steun van: de Vlaamse Overheid, Kunsten & Erfgoed en de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Berlijn