ATLAS ATLANT

Dramaproject van Tamara van IJperen

Locatie: OPGELET: verschilt naargelang de speeldatum!
       Drama Studio 2, Campus Bijloke, Jozef Kluyskensstraat 2, Gent
of    Kopergietery, Blekerijstraat 50, 
9000 Gent

De voorstelling speelt op:
woensdag 17 mei 
2017 om 19:00   Drama Studio 2, Campus Bijloke, Jozef Kluyskensstraat 2, Gent  VOLZET
zaterdag 20 mei 2017 om 20:00     Drama Studio 2, Campus Bijloke, Jozef Kluyskensstraat 2, Gent  VOLZET
woensdag 24 mei 2017 om 19:00   
Kopergietery, Blekerijstraat 50, 9000 Gent

RESERVEREN kan tot 4 uur voor aanvang voorstelling door hierboven te klikken op de datum van de voorstelling naar keuze 

Tickets: 5€ (standaard) | 3€ (studenten, werklozen, 65+ en docenten, medewerkers en alumni School of Arts) | 0€ (studenten, docenten en alumni KASK DRAMA, werkveld)  


Atlas Tamara Poster mail

Tamara van IJperen is 3de bachelor studente KASK DRAMA in Gent. Met ATLAS ATLANT maakt zij een voorstelling met vier jonge acteurs uit de theaterateliers van de KOPERGIETERY: Charlie (11), Marit (12), Lotta (11) en Leon (12). Het vertrekpunt is de mythe van Atlas, drager van het hemelgewelf. 

Als je op een heldere dag naar buiten kijkt zie je een blauwe lucht en ‘s nachts de maan en de sterren; het hemelgewelf. Bijna 3000 jaar geleden dachten de oud- Grieken dat de onsterfelijke man genaamd Atlas op de rand van de aarde stond en het hemelgewelf op zijn schouders droeg. Nu, zo’n 3000 jaar later, staan vier jonge acteurs op scène en brengen zij een verhaal geïnspireerd door deze mythe.

Ik zie hoe de hemel en de aarde elkaar bijna raken, ik hoor verschillende Grieken praten over de goden aan de Olympusberg en dat zij voor alle zorgen waken, wat er ook gebeurt.

Ik vraag me af wat er zou gebeuren als ik ermee stopte. Zou de hele wereld dan in elkaar storten of zouden de Goden haar kunnen redden?Van: Tamara van IJperen | Tekst: Tamara van IJperen met Charlie Everaert, Marit Cnockaert, Lotta Rossel en Leon Demey | Spel: Charlie Everaert, Marit Cnockaert, Lotta Rossel en Leon Demey | Beeld: Marjoleine Moeijes | Met bijzondere dank aan: Dominique Collet, Mieja Hollevoet, Bauke Lievens, Tom Engels, Fabrice Delecluse, KASK DRAMA, Kopergietery, Marjoleine Moeijes …