06. Memoria


Masterproef van Ilan Daneels

Locatie: Minard Schouwburg, Walpoortstraat 15, 9000 Gent

De voorstelling speelt op:
vrijdag 24 juni 2016 om 19:00  

Duur voorstelling: 40' 

RESERVEREN kan tot 12 uur de dag van de voorstelling door hierboven te klikken op de datum en tijdstip van de voorstelling naar keuze

Tickets: 5€ (standaard) | 3€ (studenten, werklozen, 65+ en docenten, medewerkers en alumni School of Arts) | 0€ (studenten, docenten en alumni KASK DRAMA, werkveld)
Tijdens het Drama Festival | GRADUATION ’16 kan u voor 15€  een 5-rittenkaart kopen. Hiermee kan u 5 voorstellingen naar keuze zien. Wel moet u natuurlijk nog voor iedere voorstelling reserveren. 


Memoria (©Yuri van der Hoeven) webversie

Alsof deze spullen op mij lagen te wachten
wachten om gevonden te worden.
Haar achtergelaten sporen
Vragen  komen op
Nog meer vragen komen op
Vragen over haar.
Vragen over teksten,
over foto’s, beelden, objecten,kenissen, muziek en mezelf.
Welke sporen zal ik uiteindelijk gaan achterlaten?

Memoria is een voorstelling die onstaan is uit concreet gevonden materiaal bij het leegmaken van een huis van 3 generaties, met 1 persoon in het bijzonder. 
Het is een zoektocht, een puzzel, een poging tot recreatie van een Persoon aan de hand van objecten, spullen, geluidsfragmenten, verhalen en foto’s.
De ontmoeting met het materiaal van de ene persoon zorgt onlosmakelijk voor een ontmoeting met zichzelf.
Memoria tracht om de fascinatie voor deze persoon en haar “kleine” geschiedenis te delen en verlangens te uiten via een klein, menselijk verhaal. 

(© Yuri Van der Hoeven)


Spel en creatie: Ilan Daneels | Mentoren: Sven Ronsijn, Wannes Gyselinck | Met grote dank aan: ven Ronsijn, Wannes Gyselinck, Leo Verlinden, Mathilde Strijdonk, Fabrice Delecluse, Frederik Le Roy, Yuri van der Hoeven, Kirsten Mariën, Didier Verriest, Stefaan van Brabandt, Luc Nuyens, e.a.