DAAR


Dramaproject van Jelle De Grauwe
Locatieproject van Corpus Ca., i.s.m. Vocaal Ensemble Incensum en GC De Kluize


DAAR webbeeld bert

“Wat zonder begin is en zonder einde, hoger dan de grote kosmos, door ‘dat’ te kennen, wordt men bevrijd uit de mond van de dood.” (Uit ‘Katha Upanishad’)

DAAR is een beeldende en fysieke voorstelling zonder woorden, waarin het lichaam en het landschap het verhaal vertellen en waarvoor het boek ‘Uit de tijd vallen’ van David Grossman het vertrekpunt vormde.

Daarin beschrijft de auteur hoe een vader en een moeder zwijgen. Vijf jaar lang. Tot de man afscheid neemt van zijn vrouw en op zoek gaat naar ‘daar’, de onbestemde plek waar hun overleden zoon zich bevindt. Op zijn tocht sluiten heel wat mensen zich bij hem aan en vormt er zich een rituele stoet van verbondenheid. De massa stroomt, hun tocht brengt een nieuw begin, leven wordt opnieuw geboren.

DAAR is een bijzondere locatievoorstelling over de hunkerende, zoekende mens en de niet aflatende noodzaak om in beweging te blijven en onderweg te zijn. Over het verlangen van de mens om zich verbonden te weten en de kracht van het collectieve ritueel om die verbondenheid te bestendigen.

Meer info en reservatiewww.gcdekluize.be
(OPGELET! DRAG studenten dienen te reserveren via jelle.de.grauwe@gmail.com en betalen slechts 5€)


Spel: Bert Dobbelaere, Saskia Verstiggel, Tobias Steenhout en vele inwoners van Oosterzele en omstreken | Regie: Jelle De Grauwe | Met dank aan: Bauke Lievens, Mieja Hollevoet, Fabrice Delecluse, Andy Dhondt, Leo Verlinden, alle vrijwillige medewerkers, KASK en DRAma Gent.


De voorstelling speelt op do 25, vr 26, za 27 en zo 28 september 2014 om 18:45 
Parkeren en verzamelen bij Café De Steenput, Berg 11, 9860 Balegem om 18u.45 uur. De voorstelling wordt voorafgegaan door een korte wandeling naar de speellocatie.
De voorstelling speelt in open lucht: gelieve gepaste kledij aan te trekken en een verrekijker mee te brengen. In geval van erg slecht weer heeft de organisator het recht om de voorstelling te annuleren.


DAAR webbeeld SASKIA

DAAR webbeeld tobias